Poradnia przyjmuje pacjentów | Dietetyk Wawer
UMÓW SIĘ TELEFONICZNIE NA WIZYTĘDietetyk to specjalista, który udziela porad w zakresie żywienia. Zajmuje się dietoterapią i edukacją prozdrowotną. Pomaga między innymi osobom z nadwagą i otyłością. Doradza kobietom w ciąży i laktacji, kształtując Ich dobre nawyki żywieniowe.
Dietetyk Wawer - jak działamy?
Dietetyk specjalizuje się w żywieniu człowieka. Promuje zdrowy styl życia. Udziela porad osobom zarówno zdrowym, jak i chorym. Pomaga ułożyć jadłospis. Koordynuje go podczas leczenia. W swoich poradach, dietetyk uwzględnia: wiek, płeć, stan zdrowia pacjenta i jego tryb życia.
W czasie wizyty, dietetyk pomoże Ci między innymi:
- dobrać dietę, dostosowaną do twoich indywidualnych potrzeb, opierając się na badaniach i uwzględniając twój wiek, płeć, masę ciała i rodzaj wykonywanej pracy,
- ułożyć plan żywieniowy, który jest zgodny z obowiązującą klasyfikacją diet,
- ustalić twoje zapotrzebowanie na witaminy, minerały, białka, tłuszcze i węglowodany,
- rozpoznać, czy masz niedobór składników odżywczych
- zapobiec różnym formom niedożywienia, a jeśli zajdzie taka potrzeba, w porozumieniu z lekarzem poprowadzi proces leczenia.
Dietetyk Wawer - jakie usługi dietetyczne oferujemy?
- dietoprofilaktyki (indywidualna i grupowa edukacja żywieniowa, warsztaty zdrowego żywienia, modelowanie nawyków żywieniowych, opieka dietetyczna dla kobiet w okresie ciąży i laktacji),
- dietoterapii (leczenie chorób dietozależnych takich jak: otyłość, nadciśnienie, cukrzyca, dna moczanowa, nietolerancje i alergie pokarmowe, kamica nerkowa, stłuszczenie wątroby, zespół jelita drażliwego, inne choroby układu pokarmowego)
- dietetyki sportowej (plany żywieniowe dostosowane do formy aktywności fizycznej)
Cennik usług dietetycznych
- Konsultacja dietetyczna – 100zł (zawiera spotkanie z dietetykiem obejmujące: pomiary antropometryczne, wywiad żywieniowy, analizę badań laboratoryjnych, omówienie planu dietoterapii)
- Indywidualny * program żywieniowy – 130zł ( 7dniowy jadłospis opracowany na życzenie pacjenta z uwzględnieniem jego indywidualnych potrzeb i preferencji)
*W proponowanych programach żywieniowych zawsze uwzględniamy: stan zdrowia pacjenta, jego preferencje żywieniowe, styl życia, aktywność zawodową, umiejętności kulinarne oraz warunki socjo-ekonomiczne.